به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از فارس: بر اساس بخشنامه جديد بانک مرکزي، انتقال آني وجه از حساب خريدار به حساب فروشنده به صورت کارتي متوقف شده و واريز به حساب مقصد در 7 مقطع زماني صورت ميگيرد.
خبرگزاري فارس: توقف انتقال آني کارت به کارت پول/ واريز به حساب مقصد در 7مقطع زماني
فعاليت شبکه الکترونيکي پرداخت کارتي با نام اختصاري «شاپرک» در چهاردهم مرداد ماه سال جاري افتتاح شد.
اين سامانه با هدف تحول اساسي در صنعت پرداخت الکترونيک کشور، کنترل و نظارت متمرکز بر شبکه پرداخت کشور و گسترش بازار ابزارهاي کارتي، خدمات پرداخت را تسهيل کند.
در واقع شاپرک يک نهاد حاکميتي است که رابط ميان بانک مرکزي، شبکه بانکي و شرکتهاي ارائه دهنده خدمات الکترونيک(PSP) بوده و استانداردسازي پرداختهاي کارتي، کنترل و نظارت متمرکز در شبکه پرداخت، باز توزيع سرمايهگذاريهاي انجام شده و هدايت منابع بانکها به سمت امور بهينه، گسترش بازار کارتي و نظارت بر عملکرد پايانهها از مزاياي آن ذکر شده است.
اما ظاهراً اين شبکه با ارائه بخشنامه بانک مرکزي به شبکه بانکي با مشکلاتي مواجه شده است.
يک مدير شبکه بانکي در اينباره به خبرنگار فارس گفت: با توجه به برنامه بانک مرکزي در حال حاضر تمام پرداختها و مبادلات بانکي مشتريان بانکي در قالب شبکه «شاپرک» صورت ميگيرد.
وي افزود: در واقع با ابلاغ بخشنامه بانک مرکزي تمامي پرداختهاي کارت به کارت يا حواله تنها در 7 زمان مشخص از شبانهروز به حساب مقصد واريز شده و امکان انتقال آني وجوه وجود ندارد.
بازه زماني انتقال کارتي وجوه زمان آغاز واريز وجوه به حساب مقصد
از ساعت 18 روز قبل تا 4 صبح ساعت 6 و 5 دقيقه صبح
4 تا 8 صبح ساعت 9 و 35 دقيقه
8 تا 10 صبح ساعت 11 و 35 دقيقه
10 تا 12 ظهر ساعت 13 و 35 دقيقه
12 تا 14 ساعت 15 و 35 دقيقه
14 تا 16.30 ساعت 18 و 5 دقيقه
16.30 تا 18 ساعت 20 و 5 دقيقه
اين مسئله موجب نارضايتي مردم شده زيرا علاوه بر نبود امکان انتقال آني وجوه، خريد و فروش کالا را با مشکل مواجه کرده و عدم اطمينان را به دنبال داشته است.
به نظر ميرسد مسئله به وجود آمده در اين شبکه خلاف فلسفه وجودي ايجاد اين شبکه براي تسهيل و ايجاد تحول در پرداخت الکترونيکي است و بانک مرکزي براي راهاندازي اين شبکه به دليل اهميت و حساسيت بالاي آن بايد تمام جوانب را از لحاظ فني و امکان سنجي اجرا مورد بررسي کامل قرار ميداد تا شاهد بروز چنين مشکلاتي نباشيم.